Minipolo

Bij onze vereniging is het mogelijk om waterpolo te spelen op diverse niveaus. Bij de jeugd kiezen we voor een brede opleiding. Direct na het leren van de eerste zwemvaardigheden kunnen de allerjongsten (vanaf 6 jaar in bezit van een A-B diploma) starten met minipolo. De kinderen worden voorbereid op de allereerste beginselen van het waterpolo in de trainingen. Dit gebeurt op een speelse manier, waarbij de kinderen de techniek van het zwemmen met de bal en het gooien van de bal wordt aangeleerd. Ook het zwemmen krijgt veel aandacht.
a

Plezier in het spel en het ontwikkelen van sociale vaardigheden zijn belangrijke uitgangspunten. De kinderen spelen nog niet in competitieverband. Een paar keer per jaar wordt deelgenomen aan mini-polotoernooien in Leiden of in de directe omgeving van Leiden. Deze zijn meestal op zondagmiddag!
Naast de sportieve activiteiten biedt onze vereniging ook talloze sociale evenementen aan. Sinterklaas doet bijvoorbeeld ieder jaar ons clubhuis aan. Hoogtepunt vormt ons jaarlijkse pretkamp in de meivakantie.
a
trainingstijden minipolo
  • woensdag 16.30 – 17.30 uur  /  5-meibad, Leiden (zwemtraining)
  • Donderdag 18.20 – 19.15 uur / zwembad de Zijl, Leiden (wedstrijdbad)
  • Zondag 08.45 – 09.45 uur   /   zwembad de Zijl, Leiden (recreatiebad)
a
Meer informatie via:  waterpolokids@dezijlzwemsport.nl