Jeugdwaterpolo bij De Zijl Zwemsport <13 jaar (EG en DG)

In deze jeugdwaterpolo groep worden de basistechnieken en tactieken van het polo verder aangeleerd en uitgebreid. Daarnaast blijft er aandacht voor de zwemslagen; immers zonder zwemmen geen polo. Plezier in het spel blijft voorop staan. Het winnen van een wedstrijd is prettig, maar een verloren wedstrijd kan leerzaam en waardevol zijn. “Leren verliezen” en het ontwikkelen van een sportieve opstelling is ook belangrijk.

De E (<11 jaar) en D (<13 jaar) jeugd spelen competitie in de omgeving van Leiden op twee niveau’s, 5 tegen 5 (E jeugd) en 7 tegen 7 (D jeugd). De meeste jeugdwaterpolowedstrijden worden op zaterdagmiddag gespeeld. De speeltijd van een E wedstrijd is 4 x 4 minuten netto en van een D wedstrijd 4 x 5 minuten In de praktijk betekent dit dat de wedstrijd ongeveer na een half uur is afgelopen. Dit lijkt weinig, maar de praktijk leert dat niet alle kinderen een hele wedstrijd conditioneel aankunnen. Ons streven is er dan ook op gericht om teams te formeren met voldoende spelers zodat er tijdens de wedstrijd gewisseld kan worden.

Zwembad De Zijl is het bad waar de jeugdwaterpolo thuiswedstrijden plaatsvinden. Betrokkenheid van ouders is belangrijk. Van ouders wordt verwacht dat zij een aantal keer per jaar beschikbaar zijn voor een rijbeurt ten behoeve van de uitwedstrijden. Voor de organisatie van de thuiswedstrijden zijn opgeleide vrijwilligers nodig. Als kinderen aangeven door te willen gaan met waterpolo wordt op de ouders een beroep gedaan om zich actief in te zetten voor de vereniging.

Er wordt bij de E en D jeugd nog gemengd gespeeld en de indeling van de teams vindt plaats op leeftijd en niveau. Op uitnodiging van de hoofdtrainer kunnen getalenteerde spelers/speelsters meetrainen met de C en B jeugd.

Naast de sportieve activiteiten biedt onze vereniging ook talloze sociale evenementen aan. Zo doet bijvoorbeeld Sinterklaas ieder jaar ons clubhuis aan, met kerst ontbijten we samen, we bowlen 1 keer per jaar, natuurlijk lopen we mee met de Taptoe op 2 oktober! Hoogtepunt vormt ons jaarlijkse pretkamp in de meivakantie.

Meer informatie via:  waterpolokids@dezijlzwemsport.nl

Trainingstijden E en D jeugd:

Maandag 17:00-18:00 uur zwemtraining Recreatiebad de Zijl EG en DG
Dinsdag 17:15-18:30 uur polotraining Wedstrijdbad Zwembad de Zijl EG
Dinsdag 18:30-19:30 uur polotraining Wedstrijdbad Zwembad de Zijl DG
Woensdag 16:30-17:30 uur zwemtraining Vijf Mei bad EG en DG
Donderdag 18:20-19:15 uur polotraining Wedstrijdbad Zwembad de Zijl Minipolo
Donderdag 18:20-19:00 uut zwemtraining Wedstrijdbad Zwembad de Zijl EG en DG
Vrijdag 17:00-18:00 uur polotraining Recreatiebad de Zijl DG
Zondag 8:45-9:45 uur polotraining Recreatiebad de Zijl Minipolo en EG