Waterpolo

Binnen de Zijl Zwemsport wordt op een serieuze en verantwoorde manier de waterpolo sport beoefend. Dit blijkt onder andere uit het feit dat zowel het Heren-1 als Dames-1 al jaren op het hoogste niveau (hoofdklasse) acteren. De dames hebben in het samenwerkingsverband ZVL zelfs meerdere keren het landskampioenschap, de Super Cup en de KNZB-beker gewonnen en spelen hierdoor ook in Europees verband.

waterpolo

Waterpolo bij de Zijl Zwemsport

De Zijl Zwemsport biedt haar waterpololeden verschillende soorten trainingen aan waardoor iedereen op z’n eigen niveau de sport kan beoefenen (van recreatief tot topsport). Het is de grootste vereniging in de Leidse regio met 9 Heren-, 7 Dames- en 17 Jeugd teams (januari 2017). De vereniging kent dan ook zeer jonge spelers die vanaf 6 jaar in een team gaan spelen en senioren waarvan in een teams gemiddelde leeftijd 63 jaar is…
a
Deze meer dan 300 sporters spelen elke zaterdag hun wedstrijden in de regionale en/of landelijke waterpolocompetitie. De vereniging, die ook nog eens vele vrijwilligers kent, is dan ook een solide, hechte en intensieve vereniging waar ieder zijn of haar plek vindt.

Zie voor méér achtergronden over het waterpolospel deze link

Waterpolo