Vereniging

De Zijl Zwemsport

De Zijl Zwemsport is een startgemeenschap tussen twee van oudsher gerenommeerde verenigingen. De Zijl-LGB is van oorsprong gevestigd in Leiden en Vivax met zijn wortels in Oegstgeest.
Vanaf 2001 hebben de waterpolo herenselecties samen getraind. Na deze succesvolle trainingssamenwerking zijn in 2003 de krachten gebundeld. Hierdoor ontstond op ‘waterpolo gebied’ de grootste waterpolovereniging in de regio Leiden en omstreken.

Een vereniging waarin jong talent de ruimte krijgt in ontwikkeling en waarin trainingsmogelijkheden optimaal benut worden.

Ook op sportief gebied werpt dit zijn vruchten af. Heren-1 is gegroeid tot een geduchte tegenstander voor veel topploegen in de Eredivisie waterpolo. Niet op de laatste plaats door de sterke sparringspartner op de training, namelijk het succesvolle Heren 2 team (reserve eredivisie) aangevuld de aanstormende jeugdtalenten. De jeugd profiteert ook van deze trainingen. Zij presteren dan ook bijzonder goed in de verschillende competities. Dit heeft o.a. geleid tot regelmatige deelname aan NK’s en spelers die meespelen met de regionale teams tijdens de nationale WOC-competitie. Niet te vergeten de jongens die uitgenodigd zijn voor de nationale selecties!

ZVL
ZVL is een startgemeenschap tussen waterpolo afdelingen van de Zijl Zwemsport en LZ1886 (uit Leiden) voor de meisjes en dames vanaf 14 jaar. In 2004 is de samenwerking aangegaan. Dames-1 van ZVL heeft absoluut voldaan aan de verwachting om de nationale top te halen door het kampioenschap in 2014 en de bekerwinst voor de vierde keer op rij!
Een goede mix van jonge talenten en ervaren dames die elkaar naar een hoger niveau tillen.