Verslag Ter Aar Triathlon 2017

Door Annemiek Willemze.

Zondag 14 mei 2017 was het weer zover, de triathlon van Ter Aar. Het begin van het nieuwe seizoen! Natuurlijk was er door de divisieteams reeds gestreden in Arnhem en waren er al zwemlopen en duathlons geweest dit jaar, maar Ter Aar geeft toch het heerlijke gevoel dat de triathlonzomer weer gaat beginnen.

Met 20 man/vrouw sterk (!) van de vereniging waren we weer volop vertegenwoordigd met onze opvallende rood/blauwe outfits. De helft deed mee aan de kwart, de andere helft aan de achtste. De laatste jaren was de kwart de vrouwenafstand, dit jaar waren verrassend genoeg van de Zijlers de mannen in de meerderheid.

Iedereen was weer keurig op tijd present rond het zwembad zodat de parkeerplaats op slot kon.
Zelf doe ik normaal mee aan de kwart, maar dit jaar een achtste. Dat gaf me de mogelijkheid om uitgebreid aan te moedigen bij de kwartseries die eerder van start gingen. Ingrid Eelkema had een indrukwekkende zwemstart en kwam dik onder de 14 minuten al het zwembad uitgevlogen (en dit is niet overdreven als je de foto’s bij het trappetje ziet! Kunnen we hier een keer les in krijgen Ingrid?). Tussen de zwemseries door was er nog tijd om bij de wissel aan te kunnen moedigen, waar Ingrid Peeters tijdens de fiets/loop wissel gewoon de moeite neemt om je een goede wedstrijd te wensen. Gelukkig kunnen vrouwen 2 dingen tegelijk! Yolanda zag ik weer met een brede glimlach voorbij fietsen en na een tijd te zijn weggeweest vanwege blessureleed mocht Claudia S. zich ook weer in het triathlongeweld mengen.

In de allerlaatste startserie mocht ik zelf starten, onder ander met Corentin en Jeroen Fakkeldij in de baan. Corentin heeft zijn hele baan zoek gezwommen en de rest van mijn baan begon vlak voor de start met koehandel over de beste startplek. Helaas was de dame op de tweede positie net iets langzamer dan de onderhandelde tijd (bluf is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van koehandel), dus dat maakt het inhalen lastig. Na dus lekker 500 meter gepoedeld te hebben mochten we aan het fietsen beginnen. Toen ik op de fiets sprong stond Ingrid al haar sinaasappeltje op te peuzelen voorbij de finish.

Ik vind het altijd te hard waaien in een wedstrijd, dus ook afgelopen zondag. Ik moet nog leren hoe je de hele ronde wind mee kan hebben. De eerste ronde was het tempo zoeken en mijn hartslag weer tot rust krijgen van de wissel. Ik had met mezelf afgesproken niet alles te geven deze wedstrijd met het oog op Nieuwkoop een week later en heb me er tegen alle verwachtingen in gewoon aan gehouden. Relatief in een lage zone doorgefietst en na een vlotte wissel mocht ik gaan lopen.

Dit was voor het eerst maar 1 rondje voor mij. Het parcours was iets aangepast en liep lekker weg. Bij het vertrekken in het Parc Fermé stonden er weer een heleboel toeschouwers en onder luid gejuich en de beruchte kreet ‘dit vind je leuk’ heb ik toch maar weer een beetje tempo gemaakt met lopen. Omdat de dames in meerdere startseries vertrokken waren, heb je tijdens de wedstrijd totaal geen idee op welke positie je ligt, waardoor er minder onderlinge duels uitgevochten kunnen worden. Gelukkig hoor je in Ter Aar altijd pas na 3 dagen de uitslagen van de achtste, dus Esther en ik wisten dinsdag pas dat we 15 seconden van elkaar gefinisht waren (tweede en eerste dame).

De kwart heeft wel een officiële en zeer uitgebreide prijsuitreiking en we waren weer zeer goed vertegenwoordigd! Ingrid mocht een beker ophalen, achter twee dames uit de eredivisie, en heeft laten zien absoluut in topvorm te zijn voor de halve in Denemarken.

Bij de mannen sleepte René zijn eerste triathlonbeker in de wacht en ook hij liet zien in topvorm te zijn. Hij heeft al beloofd de lijn door te trekken en aan het einde van het seizoen nog sneller te zijn… Ook Rob viel weer in de prijzen bij de mannen op de kwart, maar dat is volgens mij al een gewoonte geworden.

Conclusie: het was weer een prachtige wedstrijd in het zonnetje met veel deelnemers van de Zijl, veel toeschouwers en een gratis cursus aanmoedigen op niveau en volume. Het zou zomaar kunnen dat ik er volgend jaar wederom bij ben. Alleen de mannen- of de vrouwenafstand, daar moet ik nog even over nadenken.

Comments

comments

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*