Remco zwemt de ringvaart rond voor Stichting Hart in Beeld

Remco Berendsen (lid van De Zijl Zwemsport en LUMC anesthesioloog) gaat een sponsoractie houden voor Stichting Hart in Beeld;

64 kilometer zwemmen in open water voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen

Zaterdag 9 september begint Remco Berendsen aan zijn monstertocht van 64 kilometer onafgebroken zwemmen in de Ringvaart van Leimuiderbrug. Hij vraagt hiermee aandacht voor de stichting Hart in Beeld, die onderzoek doet naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Remco zwemt aan één stuk door, tussen de 20 en 22 uur, om na 64 km weer te finishen in Leimuiderbrug.
Steun Remco en daarmee het onderzoek naar en mogelijk maken van 3D -printen van kinderharten voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen. Als gespecialiseerde hart- en longanesthesist is hij nauw betrokken bij openhartoperaties bij dit soort patiëntjes.
“In mijn werk zie ik dagelijks hoe groot de impact is voor patiëntjes en hun familie, daarom wil ik met mijn zwemtraject graag minimaal 5000 Euro inzamelen in de hoop dat zoveel mogelijk van deze kinderen later net zo lekker kunnen sporten als ik”. citaat uit het LUMC Magazine.

3D print van een hartje

Mark Hazekamp, Kinderhartchirurg en Arno Roest, Kindercardioloog in het LUMC, hebben een 3D-model van het hart van een patiëntje met een aangeboren hartafwijking ontwikkeld en succesvol gebruikt ter voorbereiding op een operatie. Door vooraf een hartje te bekijken via een 3D-model kan een veel beter en gedetailleerder plan gemaakt worden voordat het patiëntje op de operatietafel ligt. De tijd dat er daadwerkelijk moet worden geopereerd wordt hiermee aanzienlijk verkort;
“We willen nu verder onderzoek doen naar de mogelijkheden om 3D-geprinte modellen bij dergelijke operaties te gebruiken. Niet alleen ter voorbereiding op een operatie, maar ook voor de uitleg aan de ouders en voor onderwijs aan studenten. Dit onderzoek wordt gesteund door Stichting Hart in Beeld.”

Zaterdag 9 september, Ringvaart van Leimuiderbrug

Zaterdag 9 september om 12 uur vertrekt Remco van de steiger bij Grand Café de Parel – Leimuiderbrug. Verzamelen om hem uit te zwaaien kan vanaf 11 uur. Grand Café De Parel faciliteert het vertrek en de aankomst van Remco: “Wij zijn persoonlijk geraakt door deze missie. Daarom doneren wij een deel van de omzet van 9 september aan stichting Hart in Beeld.”
Dus iedereen is welkom om daar te eten en te drinken..

Praktische Informatie:

– Datum: zaterdag 9 september
– Tijd: 12.00 uur start
– Plaats: Grand Café De Parel in Leimuiderbrug, Leimuiderdijk 364.

Steunen?

Bijdragen aan dit belangrijke onderzoek kan op verschillende manieren:
– aanmoedigen Remco bij zijn vertrek
– nuttigen van een lunch bij Grand Café De Parel
– doneren op rekening NL92ABNA0592209997 tnv Stichting Hart in Beeld o.v.v. Remco zwemt of via het LUMC

Op zijn Facebookpagina en via Twitter kun je op de hoogte blijven van Remco’s voorbereidingen en prestaties.

Comments

comments

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*