De Halve van Nieuwkoop

Door: Francien Bouwmeister

Op de massagetafel na de wedstrijd ligt aan de ene kant de dame naast me die net 2e is geworden op het NK halve triathlon in Nieuwkoop. Aan de andere kant ligt clubgenootje Annemiek Willemze. We kletsen wat over de wedstrijd en wat een mooie omstandigheden het waren! Zon, weinig wind en de temperatuur was ook prima. Ondertussen krijg ik van de masseuse commentaar dat ik naar de pedicure moet, omdat ik zoveel blaren op mijn voeten heb, nou ja zeg! Daarna nog even kijken bij de mannen die nog bezig zijn met hun halve en dan is het tijd om weer naar huis te gaan en na te genieten van een mooie wedstrijd.

Die ochtend komt Esther van Eijk vroeg bij mij thuis om samen naar Nieuwkoop te rijden. De dag ervoor hebben we nog geappt: wat moet ik allemaal eten? Esther heeft al heel wat meer ervaring op deze afstand, voor mij wordt dit mijn 2e halve. Dit keer gelukkig zonder blessure. Van de foto die ze doorstuurt met haar ‘eetschema’ wordt ik spontaan zenuwachtig: hoe krijg ik dat allemaal weggewerkt tijdens de wedstrijd??? Gelukkig heb ik braaf de hele dag krentenbollen en bananen naar binnen zitten werken, dus de glycogeen voorraad is vast voldoende op peil voor de wedstrijd.

Na 10 minuten rijden loop ik in mijn hoofd alles nog een keer na, heb ik alles mee? Wetsuit, eten, bidons, helm…HELM!? Ohnee, weer terug… Gelukkig zijn we ruim op tijd vertrokken en doordat Esther hier niet echt van onder de indruk lijkt kan ik mijn stressniveau ook weer enigszins laten zakken.

In Nieuwkoop blijken er 2 wisselzones te zijn (oke ik heb me blijkbaar niet helemaal goed ingelezen van tevoren). Snel onze schoenen klaarzetten dus en met wetsuit op de fiets richting de andere wisselzone. Ondertussen komt er een fotograaf naast me fietsen die constateert dat het niet handig is om met je wetsuit in een plastic-tas aan je tijdritstuur te fietsen. De vriendelijke man bied aan om even mijn tas mee te nemen en te voorkomen dat ik nog voor de wedstrijd over de kop sla met mijn fiets, oef…

Alles staat klaar, nog een keer gecontroleerd, manlief gespot, wetsuit aan en op naar de start! Samen met Annemiek Willemze, Esther van Eijk en Jeroen Robbers, die met Niels Ros als trio meedoet, lopen we naar de steiger. Wetsuit dichtritsen en gaan! Het zwemmen gaat heerlijk en navigeren gaat ook nog best aardig, dat is namelijk meestal niet mijn sterkste punt. Esther en Annemiek zijn al ruim 3 minuten voor mij uit het water gegaan, maar ik ben heel tevreden met mijn zwemtijd van ruim 35 minuten.

 

Dan het fietsen, er staat niet veel wind, dat is ook wel eens anders op dit rondje! Ondanks dat ik de 100 km van Bilzen vorige week nog in mijn benen voel kan ik bijna dezelfde snelheid houden als vorig jaar in Almere, super! Esther en Annemiek fietsen samen een eindje op, wat niet geheel ongestraft blijft. Arme Esther moet na het fietsen in de penalty-box en redt het met het lopen niet meer om het verschil met Annemiek goed te maken.

Annemiek finisht op een mooie 22e plaats en Esther op de 24e van de 43 deelnemers. Supergoed! Ik ben na mijn superconstante 20km heel erg tevreden met mijn tijd en kom als 33e dame over de finish! Een kwartier sneller dan vorig jaar in Almere, dat smaakt naar meer, of langer…;)

 

Comments

comments

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*