Kan ik het clubhuis voor een privé feestje huren?

Deze vraag ontvangt het bestuur met enige regelmaat. Het antwoord is helaas nee. Hiervoor zijn twee legitieme redenen:

  • Ten eerste vindt het bestuur van de Zijl Zwemsport dat haar clubhuis alléén bedoeld moet zijn voor die activiteiten die in het verlengde liggen van de doelstelling van de vereniging. De organisatie van privé feesten dragen hier logischerwijs niet aan bij;
    .
  • Een tweede reden is dat deze verhuur simpelweg bij wet is verboden. Onder het begrip paracommercie wordt een vorm van oneerlijke concurrentie verstaan door instellingen die buiten hun doelstelling om horeca- en recreatieve diensten verlenen aan publiek. Het verstrekken van drank en/of andere voorzieningen mag alleen als dat plaats vindt in het kader van de doelstelling van de stichting of vereniging.

Comments

comments

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*